Ontwerp Nieuwstraat 109-111 Gilze

IMG_1222.jpeg

 

Ontwerp Waterscouting Mafeking en Bergsche Battery Geertruidenberg

IMG_1220.jpeg

 

19 appartementen Tropical Rijen

Website Tropical_render_JPG_V1.7.jpg

 

Woonhuis Kloostervelden Sterksel

6C87E4DC-CED4-4747-8056-FCDB32DD2BE1.jpeg

 

12 senioren woningen Molenerf Gilze

EF6E0F9E-D94D-4EE5-BF53-406208857A59.jpeg

 

26 schuurwoningen Tuindorp Baarschot Dorst

IMG_1828.jpg

 

26 woningen Weteringshof Gilze

IMG_1827.jpg

 

Woonhuis 8 Laarspad Gilze

B7630352-A57D-4285-A7CA-A783FC5526E3.jpeg

 

Studie Compact House

 

Voetbalaccomodatie RFC Raamsdonksveer

1F9C8100-A59C-4EAC-BD8D-68B741B1A414.jpeg

 

Winnaar ideeƫnprijsvraag Spoorzone Tilburg

LOFT - MOTIEF.jpg

Samen met Tanya Albertoe-Kokatioukhina meegedaan aan de BNA ideeënprijsvraag Theresiazone aan de Burgemeester Brokxlaan in de Spoorzone in Tilburg en wij zijn met bovenstaand plan een van de winnaars.

DE DOELSTELLING VAN DEZE IDEEËNPRIJSVRAAG:

Het verzamelen van architectonische- en Stedenbouwkundige ideeën of strategische ontwikkelvisies voor een mogelijke invulling van de Theresiazone aan de noordzijde van de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg, tussen het deelplan Clarissenhof en het UWV-gebouw, om te komen tot definitieve uitgangspunten waarmee de (C)POgedachte voor woningbouwontwikkeling kan gerealiseerd worden.

PLANTOELICHTING:

Wonen in deze dynamische en creatieve omgeving voor een grote groep mensen mogelijk en betaalbaar maken is ons uitgangspunt. Een flexibel concept van 4 lagen hoog en 15,6 meter breed, met aan een zijde de hoofdontsluiting en aan de andere zijde de vluchtweg met daartussen op de tweede verdieping een corridor. Het concept is het motief wat herhaald, gespiegeld en uitgebreid kan worden. Het parkeren komt op eigen terrein onder het gebouw. Op de begane grond winkels, horeca, een galerie…… functies die publiek trekken en zorgen voor levendigheid. Op het dak een collectieve tuin, met thema’s als openbaar, privé, kindertuin, romantiek. Een “place to be” veilig, schoon en rustig. Alle lofts zijn twee lagen hoog en worden ontsloten vanuit één corridor op de tweede verdieping. De kosten van de ontsluiting per woning zijn zo minimaal. De loftafmetingen variëren van 66 tot 90 m2. De bewoners kunnen naar eigen inzicht hun loft indelen. Alle lofts hebben een relatie met de Burgemeester Brokxlaan aan de zuidzijde.

JURYRAPPORT:

Een ingenieus ensemble van bouwblokken en een plan dat raakt aan architectuur, stedenbouw en strategie. Het vormt een duidelijk stedelijk beeld, draagt daardoor bij aan de nieuwe Brokxlaan, maar geeft door de groene kroonlijst ook een verzachtend element aan dit gebied. In theorie is de uitvoering bouwkundig haalbaar in modulaire blokken en biedt de corridor interessante aanknopingspunten voor een CPO strategie. Het diverse woonprogramma sluit aan bij de beoogde mix van doelgroepen. Architectonisch kunnen we dit – mits met enkele flexibiliteit in geveltechniek toegepast - zien als een eigen vertaling van het Spoorlaanthema. Levendigheid op straat is voorzien door een uitnodigende plint, al vergt dit wel de nodige aandacht. Zo kunnen in- en uitritten voor ondergronds parkeren dit ruimtelijk effect teniet doen door hun ruimtebeslag. Het collectief te gebruiken dak heeft Corbusiaanse potenties en dito risico’s: een moderne ‘woonmachine’ produceert niet als vanzelf collectiviteit. Bovendien is het klimaat hier anders dan in Marseille.