7 woningen aan de Molenstraat in Gilze

2017-07-22 bewerkt 1 09.11.08.jpg

 

4 CPO woningen aan de Heuvelstraat in Gilze

Woningen totaal rechts site.jpg

 

24 + 26 stadswoningen Twentestraat-Noord te Tilburg

2016-07-15 13 bewerkt 2.jpg

 

22 CPO woningen Centrumplan Gilze

2016-12-21 bewerkt 12.56.08.jpg

 

12 en 10 woningen Vliegende Vennen Rijen

2015.04.16 12 woningen_Rijen.jpg

 

8 woningen De Nieuwe Griffel Oosterhout

image2 (2).JPG

De opdracht:

Op de locatie van een te slopen school het ontwerpen van een woningbouwplan met een vernieuwende moderne architectuur.

Het resultaat:

8 twee-onder-een-kap-woningen met een moderne uitstraling vanzelfsprekend ingepast in de bestaande wijk.

Opdrachtgever: Alphonse Coolen Tilburg.

 

21 appartementen Amarant aan De Heuvel in Gilze

2016-06-01 bewerkt 2 19.30.43.jpg

 

Winnaar ideeƫnprijsvraag Spoorzone Tilburg

LOFT - MOTIEF.jpg

Samen met Tanya Albertoe-Kokatioukhina meegedaan aan de BNA ideeënprijsvraag Theresiazone aan de Burgemeester Brokxlaan in de Spoorzone in Tilburg en wij zijn met bovenstaand plan een van de winnaars.

DE DOELSTELLING VAN DEZE IDEEËNPRIJSVRAAG:

Het verzamelen van architectonische- en Stedenbouwkundige ideeën of strategische ontwikkelvisies voor een mogelijke invulling van de Theresiazone aan de noordzijde van de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg, tussen het deelplan Clarissenhof en het UWV-gebouw, om te komen tot definitieve uitgangspunten waarmee de (C)POgedachte voor woningbouwontwikkeling kan gerealiseerd worden.

PLANTOELICHTING:

Wonen in deze dynamische en creatieve omgeving voor een grote groep mensen mogelijk en betaalbaar maken is ons uitgangspunt. Een flexibel concept van 4 lagen hoog en 15,6 meter breed, met aan een zijde de hoofdontsluiting en aan de andere zijde de vluchtweg met daartussen op de tweede verdieping een corridor. Het concept is het motief wat herhaald, gespiegeld en uitgebreid kan worden. Het parkeren komt op eigen terrein onder het gebouw. Op de begane grond winkels, horeca, een galerie…… functies die publiek trekken en zorgen voor levendigheid. Op het dak een collectieve tuin, met thema’s als openbaar, privé, kindertuin, romantiek. Een “place to be” veilig, schoon en rustig. Alle lofts zijn twee lagen hoog en worden ontsloten vanuit één corridor op de tweede verdieping. De kosten van de ontsluiting per woning zijn zo minimaal. De loftafmetingen variëren van 66 tot 90 m2. De bewoners kunnen naar eigen inzicht hun loft indelen. Alle lofts hebben een relatie met de Burgemeester Brokxlaan aan de zuidzijde.

JURYRAPPORT:

Een ingenieus ensemble van bouwblokken en een plan dat raakt aan architectuur, stedenbouw en strategie. Het vormt een duidelijk stedelijk beeld, draagt daardoor bij aan de nieuwe Brokxlaan, maar geeft door de groene kroonlijst ook een verzachtend element aan dit gebied. In theorie is de uitvoering bouwkundig haalbaar in modulaire blokken en biedt de corridor interessante aanknopingspunten voor een CPO strategie. Het diverse woonprogramma sluit aan bij de beoogde mix van doelgroepen. Architectonisch kunnen we dit – mits met enkele flexibiliteit in geveltechniek toegepast - zien als een eigen vertaling van het Spoorlaanthema. Levendigheid op straat is voorzien door een uitnodigende plint, al vergt dit wel de nodige aandacht. Zo kunnen in- en uitritten voor ondergronds parkeren dit ruimtelijk effect teniet doen door hun ruimtebeslag. Het collectief te gebruiken dak heeft Corbusiaanse potenties en dito risico’s: een moderne ‘woonmachine’ produceert niet als vanzelf collectiviteit. Bovendien is het klimaat hier anders dan in Marseille.

 

 

Cijnshof Gilze

De opdracht:

Ontwerpen van een woningbouwplan met een eigen identiteit op de locatie van bestaande fabriek, winkel en café met discotheek.

Het resultaat:

Het Cijnshof is een subtiel inbreidingsplan in het centrum van Gilze. Het plan bestaat uit 3 en 2 woningen in de Raadhuisstraat, en 7 patiowoningen, 9 rijwoningen en 16 appartementen in het binnengebied. Het hoekpand aan de Raadhuisstraat dat de entree tot het gebied markeert, heeft een tableau met gedicht in de gevel. In het verlengde hiervan liggen de 7 patiowoningen. De 9 rijwoningen vormen de andere wand van het plein dat in het achterliggende gebied ontstaat. Aan het plein staat het appartementenblok vrij in de ruimte. Continuïteit in vormgeving en materiaalgebruik maakt het Cijnshof tot een harmonieus geheel met een bijzonder karakter.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Maas-Jacobs Vastgoed BV Zundert

   

Kronenburgwerf - Satelliet Breda

De opdracht:

Satelliet meubelen uitbreiden met een professioneel belevingscentrum van 3000 m², waar creatieve partners hun producten en diensten aanbieden. Denk daarbij aan verlichting, wanden, vloeren, stoffen, horecameubilair, interieurbeplanting, kamers en bedrijfskleding.

Het resultaat:

Door de uitbreidingsplannen van Satelliet meubelen ontstond een unieke kans om de hele buurt een metamorfose te geven. Hierdoor is een groter plan gerealiseerd, dat een kwaliteitsverbetering oplevert voor de hele buurt.

Het plan bestaat uit 3 delen: 37 appartementen, 19 duplex- en atelierwoningen en 7 grondgebonden woningen, ieder met een eigen identiteit door gevelindeling maar wel allemaal met eenzelfde materiaalgebruik voor samenhang.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Satelliet Meubelen Breda en Maas-Jacobs Vastgoed BV Zundert

   

Willem van OranjeKwartier Waalwijk

De opdracht:

Woningen realiseren in de sociale huursector in het bestaande hoofdgebouw van de school met zijn karakteristieke gevels. Woningen ontwerpen in een jaren ’30-stijl achter en naast het schoolgebouw.

Het resultaat:

In de school zijn 8 eengezinswoningen en 3 appartementen gerealiseerd. Naast de school 8 rijwoningen en achter de school 8 twee-onder-een-kapwoningen  en 4 vrijstaande woningen rondom een nieuw groen plein.
De woningen sluiten perfect aan bij de authentieke sfeer van de Burgemeesterwijk met zijn vrijstaande villa’s. De architectuur van dit plan is geïnspireerd op de jaren ‘30 van de vorige eeuw.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Waalborgh Bouwontwikkeling

   

13 startersappartementen Gilze

apartementen 01.jpg

De opdracht:

13 startersappartementen ontwerpen achter het Cultureel Centrum De Schakel in Gilze.

Het resultaat:

Een compacte alzijdig bakstenen sculptuur van drie lagen in samenhang ontworpen met het naastgelegen cultureel centrum. Via de hoofdentree komt men in een compacte centraal gelegen patio, waaraan alle 13 appartementen hun voordeur hebben. De bergingen bevinden zich op de begane grond tussen de patio en het schoolplein. 

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Woonstichting Leystromen

 

Architect van Beijsterveldthof Gilze

2007.08.12 architect van beijsterveldthof 172.jpg

De opdracht:

Een woningbouwplan realiseren midden in het dorp, op een kavel van een voormalig bedrijf, omsloten door tuinen van woningen.

Het resultaat:

8 ondiepe patiowoningen rondom een groen hof, dat is ingericht voor een plantsoen en 12 parkeerplaatsen.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Dhr. A en Dhr. G. Vermeulen

 

Woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle

01.jpg

De opdracht:

Een woonzorgcentrum ontwerpen voor 121 appartementen met bijbehorende ruimten rondom twee hoven.

Het resultaat:

Guldenakker is een bijzonder woongebouw voor ouderen, waar naast een grote verscheidenheid aan woningen erg veel aandacht is besteed aan de ruimtelijkheid van het gebouw buiten de woningen.

De 2 hoven, de verschillende patio’s in het gebouw en de verkeersruimtes zijn zodanig gesitueerd dat ze de bewoners veiligheid en geborgenheid geven, maar ook een dynamische en ruimtelijke leefomgeving creëren.

Het hoofdgebouw deelt het binnengebied op in twee tuinen waarvan een op het noorden (het koele hof) en de andere op het zuiden is gericht (het warme hof). Tussen de hoven ligt het grandcafé dat zich naar beide tuinen opent. 

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Woonstichting Leystromen.