Atelier Gilze

2017-05-04 11.23.30 HDR.jpg

 

Verbouwing Agri Focus Gilze

2017-07-09 12.35.07.jpg

Foto onder oude situatie en bovenste foto nieuwe situatie

 

IMG_3985.JPG

Oorspronkelijk drukkerij, daarna uitvaartcentrum en nu eigentijds kantoor voor Agri Focus Gilze

 

Uitbreiding Satelliet Rijen

2017-06-12 21.13.20.jpg

 

Huisartsenpraktijk Haagse Beemden Breda

IMG_7615.JPG

 

Tennispaviljoen T.C. Gilze

8 exterieur.jpg

De opdracht:

Ontwerpen van een tennispaviljoen voor T.C. Gilze met kantine, was- en kleedruimte en buitenruimten.

Het resultaat:

Het aan de voorzijde transparant paviljoen ligt 70cm verhoogd met aan voor en zijkanten oplopende terrassen en maximaal uitzicht op de banen.

 

IMG_4176 bewerkt.jpg

 

Logistic Campus Holtum BVO 148.000m2

2015.03.13 Artist Impressie.jpg

 

Voetbalkantine V.V. Gilze

De opdracht:

Ontwerpen van een duurzaam clubhuis voor V.V. Gilze met kantine, tribune, kleedruimte en bijbehorende ruimten.

Het resultaat:

Boven op een terp ligt de kantine met maximaal uitzicht over de velden. De facilitaire voorzieningen zoals de kleedkamers, bergingen en installaties bevinden zich, half verdiept in de terp. Op het grote energiedak staan zonnepanelen voor de opslag van energie.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Gemeente Gilze en Rijen

   

MFA Namibiƫ

8 View.jpg

 

Cultureel Centrum De Schakel Gilze

Opdracht:

Bestaand patronaatgebouw met theaterzaal uitbreiden met een bibliotheek, muziekschool, klaslokaal basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, dagopvang gehandicapten en gymzaal.

Uitvoering:

Het monumentale pand met zijn karakteristieke voorgevel is in ere hersteld. De nieuwe functies zijn in een U-vormig eigentijds volume om het patronaat heen gesitueerd. Intern vormt een tweeverdieping hoge lichtstraat een natuurlijke verbinding tussen oud en nieuw.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Woonstichting Leystromen 

   

MFA Ulicoten

site.JPG

De opdracht:

Een MFA ontwerpen die ruimte biedt aan basisschool Bernardus, het dorpshuis, het dienstencentrum, de peuterspeelzaal, kinderdagopvang en BSO.

Het resultaat:

Het ontwerp is gebaseerd op de typologie van de hoeve: een aantal gebouwen rondom een binnenplaats. Deze binnenplaats is hier overdekt en bevat de ontmoetingsruimte. De nieuwe MFA voegt zich op vanzelfsprekende wijze in het traditionele landelijke dorp Ulicoten.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Gemeente Baarle Nassau

 

Brandweerkazerne Alphen

2011.07.02 005bewerkt.jpg

De opdracht:

Ter plaatse van de bestaande brandweerkazerne, een nieuwe kazerne ontwerpen met een remise voor 2 voertuigen, werkplaats, magazijn, kleedruimte, kantine, kantoor en instructieruimte.

Het resultaat:

De uitruktijd tot een minimum te beperken is het uitgangspunt geweest voor de indeling van het gebouw en het terrein.

Direct aan de straat op de begane grond ligt de remise, aan de achterkant liggen werkplaats, magazijn, was- en kleedruimte en een entree met trapopgang naar de eerste verdieping naar kantoren, kantine en instructieruimte. 

Een ingetogen bakstenen volume met hoofdzakelijk gesloten zijgevels en een transparante voorgevel, die de rode brandweerauto’s tonen.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Maas-Jacobs Bouwbedrijf B.V. Zundert

 

Brandweerkazerne en Gemeentewerf Chaam

2011.07.02 007bewerkt.jpg

De opdracht:

Een brandweerkazerne met gemeentewerf en bijbehorende opslagloods en buitenruimte op een kavel ontwerpen.

Het resultaat:

De brandweerkazerne aan de ene zijde van het gebouw richting het centrum en de gemeentewerf met open opslagloods aan de andere zijde van het gebouw, met daartussen de hoofdentree voor beide. Op deze manier krijgen beide functies hun eigen identiteit in het grotere geheel.

Gerealisserd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Maas-Jacobs Bouwbedrijf BV Zundert

 

Brandweerkazerne Gilze

foto 01.jpg

De opdracht:

Ontwerpen van een brandweerkazerne met een remise voor 3 voertuigen, werkplaats, magazijn, kleedruimte, kantine, kantoor en instructieruimte.

Het resultaat:

De uitruktijd tot een minimum beperken is het uitgangspunt geweest voor de indeling van het gebouw en het terrein.

Direct aan de straat op de begane grond ligt de remise, aan de achterkant liggen werkplaats/magazijn, was- en kleedruimte en een entree met trapopgang naar de eerste verdieping met kantoor, kantine en instructieruimte. 
Een ingetogen volume met een transparante voorgevel met de rode brandweerauto’s als het visitekaartje van de kazerne.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Gemeente Gilze en Rijen

 

Politiebureau Reimerswaal

foto 1.jpg

De opdracht:

Een teambureau voor de politie met een binnenplaats ontwerpen.

Het resultaat:

Op de verdieping geeft het kozijn op de hoek aan de straatzijde uitdrukking aan het toezicht houden van de politie op de samenleving.

De muur van de ommuurde binnenplaats, gemaakt van ruwe handvormstenen en sterk verticaal uitgewerkt, loopt door tot in het gebouw en vormt de scheiding tussen het openbare en privégedeelte. 

De plattegrond is helder van opzet. Een gang in het midden op de begane grond die door een open trap in een ruime vide een relatie heeft met de gang op de verdieping. Rondom deze centrale gang op de begane grond en verdieping liggen de diverse ruimtes voor het politiebureau.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Politie Zeeland

 

Politiebureau Oosterhout

foto 01.jpg

De opdracht:

Een districtbureau voor de politie op een kavel van kantorenpark Europark in Oosterhout ontwerpen.

Het resultaat:

Het politiebureau heeft een uitstraling die past bij zijn functie: voornaam, ingetogen en eigentijds. 
Voor de politie als dynamische ontwikkelende organisatie vraagt het programma een zeer flexibel indeelbaar gebouw. 
Qua organisatie is de structuur van de plattegrond helder van opzet met de gezamenlijke functies op de begane grond en een duidelijke scheiding tussen vrijwillig en onvrijwillig bezoek. 
Entree en voorzieningen zijn centraal gegroepeerd in de binnenhoek van het gebouw en op de einden een vluchttrap. Tussen de voorzieningen en de trappenhuizen liggen de kantoorruimtes, vrij indeelbaar per 1,8 m.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Regio Politie Midden en West Brabant

 

Politiebureau Waalwijk

_U7T7215a.jpg

De opdracht:

Ontwerpen van een teambureau voor de politie. 

Het resultaat:

Het politiebureau heeft een uitstraling die past bij de functie: voornaam, ingetogen en eigentijds.

De plattegrond is helder van opzet. Alle verblijfsfuncties liggen aan de gevels met daartussen de verkeersruimte en voorzieningen zoals toiletten, kopieerhoek en bergruimte. Dit middengedeelte is door een trap, vide en het paarse voorzieningenblok ruimtelijk bijzonder uitgewerkt. Door kleur, daglicht en materiaalgebruik ontstaat er een interessante verkeersruimte.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Regio Politie Midden en West Brabant

 

Uitbreiding St Jozefschool Rijen met gymzaal

doorsnede 2.jpg

De opdracht:

Op de bestaande speelplaats een gymzaal met bijbehorende ruimte ontwerpen.

Het resultaat:

De nieuwe gymzaal is gesitueerd op de speelplaats achter de aula. Hierdoor kunnen de aula en de gymzaal als een grote ruimte gebruikt worden. De gymzaal is 60 cm verdiept aangelegd, zodat de bestaande aula eventueel als podium kan functioneren. 
De kleedruimtes liggen onder het speelplein met tribunetrap die het plein vergroot tot op het dak. Hierop kunnen de kinderen zitten, spelen, rusten en hij kan gebruikt worden bij lesactiviteiten buiten. 

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Gemeente Gilze en Rijen

 

Uitbreiding 2 College Durendael Oisterwijk

2012.04.13 17.00.08.jpg

De opdracht:

Een uitbreiding van 10 lokalen, muzieklokaal en een studiecentrum van 200 m²binnen de bebouwingsgrenzen van het bestemmingsplan.

Het resultaat:

Op de bestaande aula aan het schoolplein is een zilverkleurig gebogen volume geplaatst, die vanzelfsprekend is opgenomen in het groter geheel. Deze toevoeging geeft de uitstraling van de school aan het schoolplein meer kwaliteit. De leslokalen hebben door de grote raamopeningen veel daglicht en daardoor een aangenaam karakter.

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. Ons Middelbaar Onderwijs Tilburg

 

Basisschool De Borne Tilburg

deborne01.jpg

De opdracht:

Basisschool De Borne in de Tilburgse wijk de Blaak uitbreiden met 8 lokalen, een overlooplokaal en diverse onderwijsruimten.

Het resultaat:
De krachtige bakstenen sculptuur geeft de school een sterke identiteit in de bestaande kleinschalige wijk. Buiten de lokalen hebben we werkplekken gecreëerd en een grote centrale ruimte die door de vide een grote ruimtelijke relatie heeft met de verdieping. 

Gerealiseerd bij luijten|smeulders|architecten i.o.v. SKOT